Hosting en beheer door: Nuntius B.V.
Nieuws
U bent hier: Home > Zingkikker Studio > Nieuws
27-11-2018

Toegevoegd: De Baas

04-10-2017

Zingkikker In Wageningen


Wageningen, 28 september 2017
Met deze leerkrachten van OBS De Tarthorst in Wageningen had ik een fantastische muzikale donderdagmiddag. Jammer dat ik een dag eerder mijn stem was kwijtgeraakt (ergens in het stadion van De Graafschap) maar dat geeft niet. Muziekles geven kan ook als je niet kunt zingen.

04-10-2017

Toegevoegd: Hoog Zacht Snel

Een lied dat helpt verduidelijken uit welke parameters zoal muziek bestaat, en hoe onbekommerd kinderen met die parameters (en vooral hoog-laag) mogen spelen. 
04-10-2017

Toegevoegd: Kleurenlied

Een van de liedjes van Vlinder en Bullebak.
04-10-2017

Toegevoegd: Banana

Meestemmig lied van onbekende oorsprong, op tekst van Kristina o Varlid. 
04-10-2017

Toegevoegd: Song of Hope

Gemaakt tbv Albino's in Namibië.(stichting Sinastra) 
01-10-2017

Toegevoegd: Vriendjes

Een van de liedjes van Vlinder en Bullebak
05-05-2017

Zingkikker in Assen4 mei 2017 In 1926 schreef Theo Thijssen het boek: 'De Gelukkige Klas'. Gisteren was ik op de Theo Thijssenschool in Assen, om te zingen met het team. Het is zo fijn om leerkrachten  te mogen ondersteunen die de titel van het boek proberen waar te maken.
22-03-2017

Zingkikker in Veenendaal


22 maart 2017  Mijn workshops en liedjes zijn eigenlijk halfproducten: Ze krijgen alleen betekenis als er iets mee gedáán wordt in scholen. Daarom ben ik ook zo gelukkig met deze leerkrachten. Zij begrijpen mijn drive, ze mogen en kunnen al mijn ideeën vertalen naar hun eigen situatie, naar hùn kinderen. Waardoor ze een vrolijk lerende klas creëren, en mijn werk zin geven. Vandaag heerlijk gewerkt met leerkrachten van PPO De Link in Renkum, Wageningen en Rhenen.
16-03-2017

Zingkikker In Koudekerke


16 maart 2017  

Vandaag was ik op CBS 't Klinket in Koudekerke. Ik las daar op een poster de woorden: 'Als je goed oplet, zie je dat alles gekleurd is.' En dat klopt helemaal. Kijk maar naar deze prachtige mensen.

20-03-2017

Zingkikker in Den Haag18 maart 2017 Vandaag stond in mijn agenda: SBO P.H. Schreuderschool, Schilderswijk, Den Haag. Omdat ik zelf ben opgegroeid in de Kolenkitbuurt, Amsterdam, zorgden mijn eerste reflexen voor een associatie met Ajax – ADO, en de bijbehorende onlusten. Maar het werd een prachtig spel, er werden heel veel punten gemaakt, iedereen had gewonnen en ging blij naar huis. Zoiets kan toch alleen met muziek.
15-03-2017

Zingkikker in Oegstgeest


8 maart 2017. Les mogen geven aan leerkrachten van 19 verschillende scholen vanuit Leiden en omstreken. Geweldig: de meest diverse groep mensen voelt na een paar minuten zingen aan als een eenheid.
15-03-2017

Toegevoegd: Veel Meer

Een rap over datgene wat je op school nog meer kunt leren dan huiswerk maken en doen wat er gezegd wordt.
21-02-2017

Zingkikker in Grijpskerke20 februari 2017
Iedereen die even zoekt op internet vindt talloze vrolijke filmpjes , maar ook wetenschappelijk publicaties, die aantonen dat verantwoord muziekonderwijs de motorische ontwikkeling, de taalontwikkeling, de sociale ontwikkeling, en de interactie tussen de linker-en rechterhersenhelft stimuleert. Waarom vertel ik leerkrachten deze dingen dan nog tijdens mijn workshops? Gewoon omdat ik er vol van ben. En als mensen het allemaal al blijken te wéten? Des te beter, want dan hebben we meer tijd om lekker te zingen. Heerlijk gewerkt met de mensen van de Bergpadschool in Grijpskerke.
17-02-2017

Zingkikker in TerneuzenDinsdag 13 februari 2017  

In Terneuzen bij Toonbeeld om met plm 50 leerkrachten van verschillende scholen aan de slag te gaan, als onderdeel van hun gesubsidieerde muziek impuls.
17-02-2017

Zingkikker In Alkmaar


Maandag 13 februari, 

heel erg genoten van het team van SBO De Vlindertuin in Alkmaar. 

28-01-2017

Zingkikker in MariënveldeMariënvelde 26 januari 2017
Volgens mij hoort het grote doel van onderwijs, bóven ‘het opdoen van Kennis en Vaardigheden’, te zijn: ‘Steeds Genuanceerder Leren Denken’. Want ja, met kennis en vaardigheden kun je een vak uitoefenen en geld verdienen, maar mensen die genuanceerd kunnen denken zijn wijs, stellen andere prioriteiten in het leven dan veel geld verdienen, proberen (ook hun eigen) domheid achterwege te laten, en zijn prettig in de omgang. En als je kinderen èrgens genuanceerd mee kunt leren d
enken, dan is het wel door samen muziek te maken, te schilderen, te spelen, samen te dansen, samen rollenspel te doen enzovoort. Ik had gisteren een prachtige middag in Mariënvelde met de leerkrachten van de Sint Theresiaschool en de Jozefschool. Ik had alleen geen tijd om het bovenstaande tegen ze te zeggen, omdat we het zo druk hadden met samen zingen, spelen en plezier maken. Dus hierbij alsnog.
17-02-2017

Wilhelmina Wielewaal

liedje over de lente, maar ook over het bedenken van verhaaltjes, moeilijk doen, en het accepteren dat sommige dingen even tijd nodig hebben.
17-02-2017

Toegevoegd: Samen Eén

Liedje voor de bovenbouw, in tijden van Trump.
19-01-2017

Zingkikker in Goes


18 januari 2017
Gbs De Wingerd in Goes en Gbs De Sterrenpracht in Axel kwamen bij elkaar om afscheid te nemen van hun bevlogen directeur Arriën Boes, die in Amersfoort verder gaat met het aansturen en ontwikkelen van hartverwarmend onderwijs. Ter afsluiting mocht ik de beide teams 1,5 uur bijscholen. Het werd een feest. En zo hoort het, want van onderwijs hoor je blij te worden.
13-01-2017

Zingkikker in Assen


12 januari 2017. Veertig leerkrachten vanuit dertien verschillende scholen werden -zingend spelend lachend maar ook lerend- een eenheid in Assen. En vanaf nu kunnen ze allemaal weer muzikaal vooruit met de klas. Met dank aan het COG-Assen voor de fantastische organisatie

17-02-2017

toegevoegd: Carnaval

Lied, wordt vooral gezongen op scholen beneden de rivieren. 
11-01-2017

Zingkikker in Voorschoten


11 januari. Weer m’n eerste workshops van 2017 gegeven. Onderweg naar huis maakte ik dit sommetje: Wanneer deze plm. 50 leerkrachten in de toekomst allemaal een liedje gaan zingen met een klas van plm. 30 kinderen, dan heeft dit heerlijk middagje muzikale betekenis gehad voor plm.1500 kinderen. Joepie! Lang leve de scholen van de PSCV Voorschoten.
17-02-2017

Toegevoegd: Vlieg

Wreed lied, waarbij je kunt leren timen mbv een vliegenmepper.
24-11-2016

Zingkikker In Middenmeer24 november 2014  Overal in Nederland leerkrachten ontmoet ik fantastische leerkrachten, die dolgraag willen zingen en muziek maken met de klas. Maar dan liefst zònder methode, zònder ingewikkelde leerplannen die bepalen welke doelen ze wanneer behaald moeten zijn, zònder het gevoel dat ze als leerkracht niet muzikaal genoeg zijn, en zònder een klas die alleen maar naar het digibord staart tijdens het zingen en dansen. 
Wanneer ik zulke leerkrachten ontmoet, zoals gisteren op OBS de Peppel in Middenmeer, dan vind ik het een voorrecht om ze het zelfvertrouwen te mogen geven waar ze recht op hebben. Niet m.b.v. een methode die na verloop van tijd in de kast staat te verstoffen, maar met een methodiek die in hun hart gegrift staat, en die gebruikt wordt in de klas.
17-02-2017

Toegevoegd: Lopen

Een lied waarbij je lekker kunt rondlopen in de klas.
Gewoon even tussen taal en rekenen door ... èn leren fluiten en met je vingers knippen. 
27-11-2016

Zingkikker In Alkmaar

22 nov. 2017. Kinderen kennen op school geen groter geluk, dan wanneer zij de juf of meester mogen helpen. Mij gebeurde dat vroeger niet zo vaak, want ik was een creatieve, verstrooide, chaotische add'er met dyscalculi, die iedere boodschap anders interpreteerde dan bedoeld. Inmiddels heb ik mijn leven al lang zó ingericht dat ik daar prima bij functioneer. Maar nog steeds voel ik een diep geluk wanneer ik (en het kind in mij) zoals gisteren, op de Kennemerpoort in Alkmaar, 50 juffen en meesters tegelijk (wauw!) mag helpen.

24-11-2016

Zingkikker in Middelburg


 
16 november 2017. Muziekles geven aan een klas valt te vergelijken met het bespelen van een muziekinstrument. Wanneer je het instrument (de klas) benadert als iets dat eerst beheerst moet worden om pas daarna tot resultaat te kunnen komen, dan ben je er al mee in conflict voor je begonnen bent. Maar ga je er gewoon zo vrolijk en liefdevol mogelijk mee aan de slag, dan wordt het instrument (de klas) vrijwel direct iets dat jou helpt om fijn, gezellig muziek te maken. Op 16  nov. j.l. een workshop mogen geven aan leerkrachten van de Palmhof en de Wilgenhof in Middelburg. Oei, wat kan er veel gebeuren in anderhalf uur.

10-11-2016

Zingkikker in Alm (bij Zutphen)


7 november 2016
Een moment uit mijn workshop aan zo'n 35 SBO-directeuren. Er wordt gelachen, gezongen gefilmd, gedanst, en ik zie zelfs iemand met een ratel. Ik denk wel eens: Eenheid betekent niet dat je allemaal dezelfde dingen doet, maar wel dat je allemaal het zelfde vuur in je hebt. In dit geval: het vuur om gestalte te geven aan vernieuwend, vrolijk en verantwoord onderwijs.
13-11-2016

Zingkikker in Gendt1 november 2016
Waarom wilde ik ooit lang geleden in het onderwijs?Nou, ik dacht: Dat lijkt me wel gezellig, zo'n klas. Misschien zou ik iets kunnen betekenen voor m'n leerlingen. Dingen met ze doen waardoor ze iets gelukkiger, steviger in het leven komen te staan. Eigenlijk is dat ten diepste nog steeds mijn belangrijkste motivatie. Ja, er zijn voortdurend zaken die die motivatie dreigen te overwoekeren. Maar telkens wanneer ik voor zo'n groep sta (zoals bijv. op IKC De Vonkenmorgen in Gendt) vallen alle randzaken van me af en denk ik alleen: Ja! Dit is wat precies wat ik wil. Deze leerlingen, daar gaat het om, en daar doe ik het voor. En op mijn manier.
28-10-2016

Toegevoegd:Afscheidslied

Speciaal geschikt om de juf of meester, die afscheid neemt, toe te kunnen zingen. 
28-10-2016

Toegevoegd: Trapauto

Een van de liedjes, behorend bij mijn boekje: Weet je Wat Ook Lief Is? 
28-10-2016

Toegevoegd: Welterusten

Een van de liedjes van Vlinder en Bullebak.
26-10-2016

Zingkikker In Emmeloord


Woensdag 26 oktober 2016
een workshop deskundigheidsbevordering gegeven aan zeven leerkrachten van basisschool de Koperwiek in Emmeloord. Heen een weer met de auto vanuit Antwerpen toch zeven uur onderweg. Gelukkig hou ik van autorijden (en lekker podcasts luisteren). Maar het allerbelangrijkste rendement vind ik toch dat deze leerkrachten weten & voelen dat het vak muziek honderd keer méér is dan een leuk, gesubsidieerd dingetje tussendoor.
28-10-2016

De Dagen Van De Week

Een van de liedjes van Vlinder en Bullebak
28-10-2016

Toegevoegd: Links en Rechts

Een van de liedjes van Vlinder en Bullebak.
28-10-2016

Toegevoegd: Wolk

Een dromerig liedje voor iedereen die wel eens een figuur in een wolk heeft gezien.
25-10-2016

Toegevoegd: Hap

Een liedje om te zingen met de allerkleinsten.

05-10-2016

Zingkikker in Zoutelande


5 oktober 2016
Onbekommerd spelen met hoog-laag, kort-lang, luid-zacht, snel-langzaam, spelen met je stem, improviseren, aandachtig zijn, afstemmen op de ander, en muziek maken vanuit je hart: Het zijn de belangrijkste muzikale vaardigheden die bestaan. En het fijnste is: Je hoeft ze niet eens te léren. Je hoeft ze je alleen maar te herinneren. Want je bezat al die vaardigheden al je toen je een kind was. Je hoeft ze alleen nog maar op te roepen. Niet alleen bij de leerlingen, maar vooral bij jezelf. Vandaag heb dit alles samen met zestien leerkrachten vanuit verschillende scholen van de Primas-Scholengroep mogen doen. Fijn om deze mensen te leren kennen. En wat gaat dat snel, als je samen zingt.
04-10-2016

Toegevoegd: Wat Ik Kan

Een liedje om te zingen en te doen met kleuters die trots zijn op wat ze kunnen.
30-09-2016

Zingkikker In Yerseke28 september was ik in Yerseke. Heel veel aardige, bevlogen onderwijsmensen ontmoet,
heerlijk gezongen, en fijn muziekonderwijs mogen geven.
28-10-2016

Toegevoegd: Zomer In Nederland

12-09-2016

Zingkikker in Montfoort7 september 2016
In kasteel Montfoort een workshop muzikale deskundigheidsbevordering gegeven aan een groep leerkrachten vanuit meerdere scholen. Heerlijk! Wat heb ik toch prachtig werk.Ik gloei nog steeds een beetje na. (Mijn eigen foto was weer eens mislukt, vandaar deze foto van het mooie kasteel)
27-06-2016

Toegevoegd: De Pitotoets

Een Pietenlied, niet alleen om te zingen, maar vooral ook om te dóén.
28-06-2016

Zingkikker in de BijlmermeerMaandag, 27 juni: Holendrechtschool.
"Fantastische kinderen hier. Ik zou nergens anders willen werken."
Wanneer een leerkracht zoiets zegt, weet ik meteen dat het goed zit in zo'n klas. Want goed muziek- of ander cultuuronderwijs is niet afhankelijk van de juiste competenties, maar van de juiste attitude. Hoe wil jij als leekracht de kinderen benaderen? Hoe wil je dat de kinderen elkaar benaderen? Als dàt jou echt interesseert, leidt dat vrijwel automatisch tot verantwoorde lessen..

04-06-2016

Toegevoegd: Ballet - Fanfare

Bewegingsmuziek, waarbij de leerlingen kunnen horen of we met z'n allen ballet doen, òf met z'n allen achter de fanfare aan gaan. 

16-06-2016

Zingkikker in Zwaag15 juni 2016,  Obs Socrates, Zwaag.
Het begon als een aarzelend groepje juffen dat een octaafje te laag zong. Dus we gingen aan de slag. Er werd intensief gewerkt, en minstens zoveel gelachen. Af en toe moest iemand eens slokje water nemen om bij te komen. En ineens was het er. Het was iets anders dan de heldere vrouwenstemmen, iets anders dan alle bereikte kerndoelen bij elkaar. Het was datgene wat in geen enkele methode terugvindt, omdat het niet in woorden kan worden uitgedrukt. Maar het was wel datgene waar het om gaat in het leven. Datgene wat we kinderen moeten doorgeven.
19-05-2016

Zingkikker in EmmeloordOp 18 mei 2016 mocht ik in het Muzisch Centrum van Emmeloord deze leerkrachten, vanuit verschillende scholen uit de N-Oostpolder, blij maken met een Zingkikker workshop. Zelf werd ik er ook weer blij van.Wat heb ik toch fijn werk.
06-06-2016

Zingkikker in Wormer10 mei 2016 Een prachtige middag in Wormer. Een paar uur muziek gemaakt met 50 fantastische leerkrachten, werkend bij Stichting Agora-Zaanstreek. Wat valt er toch toch veel leren binnen één workshop: vaktaal gebruiken,dirigeren, het gebruik van orff-instrumentarium, canonzingen, het herkennen van behaalde doelen (bijna teveel om op te noemen) en het belangrijkste... de vrijmoedigheid om lekker aan de slag te gaan met de kinderen.
09-06-2016

Zingkikker in Amsterdam6 juni: ‘Moet je wachten op het goede gevoel, of de juiste sfeer, voor je kunt gaan zingen met de klas?’ Op 6 junie gaf ik een workshop op de Corantijnschool in Amsterdam. Kwam door vertragingen net op tijd en ietwat oververhit binnenhollen. En het team dat mij niet kende zat niet per se te wachten op een muzieksessie. Enfin, gewoon begonnen en… Oooo wat was het fijn! De tijd vloog om. Het goede gevoel was blijkbaar ontstaan tijdens het zingen. Kortom, wanneer je je afvraagt: 'Wanneer is het tijd om te zingen met de klas?' Dan is het antwoord altijd: ‘Nu!’
11-04-2016

Zingkikker in Kasteel Montfoort
28 Maart 2016 Fijne workshop mogen geven aan de teams van GBS De Wissel uit Wissel,
en GBS De Triangel uit Houten. Waarbij niet ìk, maar mijn cursisten achteraf vaststelden welke
onderwijskundige doelen er allemaal behaald waren. Teveel om op te noemen.
09-03-2016

Zingkikker op ICB Kaleidoscoop

Zingkikker op ICB Kaleidoscoop

Dinsdag 8 maart 2016

Heerlijk muziek gemaakt met leerkrachten die volop gebruik maken van het feit dat kinderen van nature willen leren, die werken met methodes waarin eigen keuzes gemaakt kunnen worden, en in de eerste plaats willen kijken naar leerlingen en dáár hun lessen op afstemmen.  Kortom, ik voelde me helemaal thuis. 
20-02-2016

Zingkikker op KBS De Goede Herder19 februari 2016

Goed muziekonderwijs hangt uiteindelijk niet af van 'leuke liedjes afspelen op het digibord' (inclusief die van mij zelf), maar van het contact tussen de leerkracht en de klas, en het onderling afstemmen op elkaar. Daarin gebeurden gisteren geweldige dingen op KBS De Goede Herder in Almere.
08-02-2016

Zingkikker in Zoetermeer

3 februari 2016

De Leo Kannerschool uit Oegstgeest deed een Zingkikkermiddag cadeau aan De Parachute in Zoetermeer. Voor mij bleek het ook een cadeau om met deze mensen te mogen werken.

12-01-2016

Toegevoegd: Carpenters Canon

Een stoere, swingende canon voor de bovenbouw, mèt de mogelijkheid om overtollige agressie om te zetten in muziek. 
21-01-2016

Zingkikker op De Plantage en Het Ridderspoor


13 januari 2016
Intensieve Zingkikker Workshop gegeven aan leerkrachten van De Plantage en Het Ridderspoor in Houten. Weer een te bewogen middag om een scherpe foto te kunnen maken, maar het plezier spatte er vanaf.
18-01-2016

Zingkikker in Dirksland25 november 2016

In Dirksland keihard gewerkt en heerlijk gezongen met een (in alle opzichten) enorm gezelschap: Leerkrachten van 8 scholen tegelijk. (via Stichting Kindwijs). Ik lijk hier wat streng, maar het was echt heul gezellig.
12-11-2015

Zingkikker op GBS De Leilinde11 november, 2015.  GBS De Leilinde in Waddinxveen,

Enkele behaalde doelen:
 
-Mijn leerlingen voelen zich vrij om op wàt voor manier dan ook liedjes te zingen met de klas.
 
-Mijn leerlingen kunnen praten over muziek, zónder waarde-oordelen en mèt gebruikmaking  van vaktaal. 
 
-Mijn leerlingen weten wat een sequens is, en kunnen dat uitleggen aan de kinderen.
 
-Mijn leerlingen begrijpen dat zuiver kunnen zingen slechts één onderdeeltje is van het totale muzikale spectrum.
 
-Mijn leerlingen beseffen, en hebben er begrip voor dat sommige kinderen muziek niet per se zingend of bewegend willen beleven, maar gewoon luisterend, en liefst vanaf enige afstand.
 
-Mijn leerlingen kunnen razendsnel afstemmen op elkaar, onder tijdsdruk en zonder praten. 
 
-Mijn leerlingen kunnen dirigeren.
 
-Mijn leerlingen gedragen zich als dirigent verantwoordelijk voor de groep.
 
-Mijn leerlingen zijn in staat om dmv. onderlinge afstemming hun dirigent er doorheen te slepen. 
 
-Mijn leerlingen weten hoe ze het digibord wel, en hoe ze het níet moeten gebruiken.
 
-Mijn leerlingen maken liever zèlf muzikaal contact met de kinderen, dan de klas alleen te laten met het digibord.
 
-Mijn leerlingen kunnen op 6 verschillende manieren zingen, en deze manieren uitleggen aan de klas.
 
-Mijn leerlingen kunnen mbv het radiospel de kinderen hard, zacht, staccato, legato, langzaam en zacht laten zingen.
 
-Mijn leerlingen kunnen de kínderen laten dirigeren en de aandacht van de klas richten op het dirigerende kind.
 
-Mijn leerlingen weten hoe ze een brommer aandacht, bevestiging en zelfvertrouwen kunnen geven. 
 
Trots? 
Ja, op mijn leerlingen. 
Want ZIJ hebben al deze doelen behaald. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Miepje' (met slot)

Slotlied van mijn musical 'Een Slang In De Klas'.
30-10-2015

Zingkikker op De Olijfboom20 oktober, 2015. Olfijboom, Almere,
Soms kom ik op een school waar in álle klassen gezongen wordt, waar groep 8 bevriend kan zijn met groep 3 en waar leerkrachten elkaar graag ondersteunen. Het was mij een eer om deze school te mogen bezoeken.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Ramplied'

Rocknummer voor zwijgzame bovenbouwers. 
07-11-2015

Zingkikker op de Dukdalf6 november 2015.
Héérlijk gezongen met een enorm team. Met elkaar waar gemaakt dat muziek maken, dansen,
en out-of-the box denken er gewoon bij hoort op school.  Lang leve de leerkrachten van De Dukdalf in Almere.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Groepslied'

Niet alleen bestemd voor de groep, maar ook voor kinderen die af en toe graag alleen zijn.  
17-10-2015

Zingkikker op De Lichtboei16 oktbober 2015
Hoe geef je gestalte aan Verantwoordelijkheid, Zelfstandigheid en Samenwerken? Nou, bijvoorbeeld door een kind te laten dirigeren (want op dat moment is het kind verantwoordelijk voor de groep), door het kind keuzes te geven hoe het kan dirigeren, en  door als groep - samenwerkend elkaar - de dirigent er doorheen te slepen als dat nodig is. Kortom, het was een fijne middag op de  PCB De Lichtboei.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Vlinder'

Een lied met allerlei balletmogelijkheden voor onder- en middenbouwers. 
27-10-2015

Zingkikker op Sbo De Klimop27 oktober 2015 
Sbo de Klimop. Eerst laten zien dat je zelf drempels hebt, en dat je ze neemt, voor je van kinderen kunt verwachten dat ze evt. ook hun drempels nemen.'  Daar zijn deze mensen toe bereid. En ook nog eens heel fijn gezongen en gelachen met elkaar.

13-01-2016

Toegevoegd: 'Dierentuinlied'

Lied met als thema: Als je door de dierentuin loopt, welk dier zou je dan willen meenemen?

13-01-2016

Toegevoegd: 'Zoiets Kan Gebeuren'

Een lied over vormen en manieren.
08-10-2015

Zingkikker bij SWS De Klipper


7 oktober 2015
Vanuit Antwerpen met trein/bus heen en weer naar Luttelgeest. (NO-polder) 4,5 uur heen, 4,5 uur terug, voor een workshop aan maar een paar leerkrachten. En toch word ik er zó gelukkig van. Misschien ook omdat ik achter elke leerkracht 30 kinderen zie.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Dingen Die Niet Kloppen'

Een lied over het oplossen van kleine en grote problemen
29-09-2015

Zingkikker bij SBO De Kans28 september 2015. Het team van SBO De Kans heeft een vakleerkrachtmuziek, die elke week een half uurtje zingt. Maar nu kunnen/durven de leerkrachten vast ook zèlf tussen taal en rekenen door even lekker te zingen met de klas. Gewoon, omdat het erbij hoort.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Miepje'

Een lied over een hamster als huisdier.
05-10-2015

Zingkikker op de Onderwijsdag in Almere5 oktober 2015
Onderwijsmensen vanuit alle mogelijke richtingen werden razendsnel één groep op de onderwijsdag in Almere. Eén en al afstemming op elkaar. Het kàn in Almere!
13-01-2016

Toegevoegd: 'Verdrietig-Vrolijk'

Muziek waarbij kinderen door te bewegen kunnen laten zien wat ze horen.
25-09-2015

Zingkikker op de HoltkampschoolGoes, 15 september 2015
Hier doe ik het voor: Blije leerkrachten op de Holtkampschool in Goes. Zij kunnen vol goede moed en vol inspiratie verder met zingen en muziek maken.


13-01-2016

Toegevoegd: 'Papa Papegaai

Lied met mogelijkheden tot voor- en nadoen.
16-09-2015

Zingkikker op De Windwijzer14 september 2015, op De Windwijzer in Almere
Het werd  een licht en luchtig middagje onderwijs aan de Noorderplassen.
En de behaalde kerndoelen stapelden zich ondertussen op... 
Mm... fijn hoor.  
13-01-2016

Toegevoegd: 'Grrr'

Lied over De Verschrikkelijke Sneeuwman.
05-09-2015

Zingkikker op de Buitenburcht4 september 2015. 
Heerlijk muziek gemaakt met het team van de Buitenburcht in Almere, Wat kan deskundigheidsbevordering toch gezellig zijn.
 

 

13-01-2016

Toegevoegd: 'Ome Toto'

Een lied, waarbij veel instrumentjes kunnen worden ingezet om vreemde geluiden te maken. 
23-08-2015

Zingkikker in Apeldoorn21 augustus 2015.  Een jaar vol Zingkikker Workshops is weer begonnen.
Het was een fijne, ochtend met de leerkrachten van 't Schrijvertje In Apeldoorn.
13-01-2016

Toegevoegd: ' 'k Speel (meer)'

Een lied, gericht op improvisatie. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'k Speel Trompet'

Een lied, gericht op improvisatie. 
26-05-2015

Zingkikker op De Toermalijn in Zeewolde26 mei 2015 
Ik heb het team van de Toermalijn 2 jaar geleden ook al eens bezocht, maar het beviel zo goed dat ik nóg een keer mocht langskomen. Met nieuw materiaal natuurlijk. De tijd vloog om. Dank aan de Muziekschool Zeewolde voor de bemiddeling.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Griezelcanon'

Een enge canon met een glissando, voor bovenbouwers.
22-04-2015

Zingkikker op De Flierefluiter22 april 2015. Anderhalf uur vol zingen, bewegen, vak-inhoudelijke verdieping, heel veel vrolijkheid en ook nog eens een abonnement op Zingkikker Studio... Op de Flierefluiter in Almere kunnen ze muzikaal weer vooruit.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Een Koning...'

Wreed Sprookje, dat goed afloopt, op de wijze van 'Komt Vrienden In Den Ronde'. 

06-06-2015

Zingkikker in Almere


 5 juni, Zingkikkerdagje in Almere. Eerst op Sterrenschool de Ruimte, en daarna op De Ark. Ik zag allemaal stralende leerkrachten. (kon natuurlijk ook door het tegenlicht komen

13-01-2016

Toegevoegd: 'Muisje'

Een lied met heel veel voorzetsels.
21-02-2015

Zingkikker op de Regenboog


Donderdag 20 februari:
Workshop op de Regenboog in Almere.
Thema’s waren:
-waar gáát het om tijdens de muziekles?
-hoe kun je er voor zorgen dat de kinderen het leuk vinden?
(Nou, op dat gebied verricht Zingkikker Studio wonderen! :-)
Het werd een fijne, zinvolle middag. 

13-01-2016

Toegevoegd: 'The Story Of Grmbl'

Een stukje muziek waar de kinderen zelf een verhaaltje bij kunnen bedenken.
18-03-2015

Zingkikker op CBS Het Mozaïek in Houten


17 Maart 2015. Workshop op CBS Het Mozaïek in Houten. Fijn hoor, en het werd ook nog lente. Tjiep tjiep. Ellis van Educatie aan de Slinger,  bedankt voor de foto.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Tegenwindcanon'

Een canon, voor als het even tegen zit. 

21-01-2015

Zingkikker op De Bongerd en De Strengerd


20 januari 2015. Zingkikkerworkshop op De Bongerd / De Strengerd in Almere. Deze mensen geven les aan  kinderen met een cluster 4 psychiatrie - en kinderen met een cluster 4 ZMOK verwijzing. Prachtig om met deze lieve mensen te mogen werken en iets voor ze te betekenen. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Doei'

Stapelliedje voor onder- en middenbouwers over het leven op de boerderij.
05-01-2015

Zingkikker op de Oscar Carréschool, Amsterdam


Na het vertrekken van een vakleerkracht muziek wil het team van de Oscar Carréschool zèlf muziekles gaan geven. Hoera, lang leve de leerkracht die zelf met de klas zingt, gewoon tussen taal en rekenen door! Met de Zingkikker Workshop van 9 december, plus het abonnement op Zingkikker Studio kàn en durft iedereen aan de slag te gaan.

13-01-2016

Toegevoegd: 'Overal Jij En Ik'

Een liefdesliedje.
30-01-2015

Zingkikker op De Omnibus


29 januari
Zingkikker Workshop op de Omnibus in Almere (voor Christlijk Daltononderwijs).  Heel veel gedaan, heel veel gelachen, heel veel geleerd. En dankzij het abonnement op Zingkikker Studio kan iedere klas mijn liedjes zingen met het digibord.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Theadora Tandenfee'

Een lied over het wisselen van melktanden.
23-11-2014

Zingkikker op Het Stadskwartier, MeppelOp 20 november 2014 in Meppel geweest. 
Keihard gewerkt, en minstens zoveel gelachen met dit fantastische team.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Gerbera'

Speciaal geschreven voor mijn vriend Klaas, die op een ZMLK-school werkte en daar een prachtige gerberakwekerij opzette.
 
29-10-2014

Zingkikker op het Muzisch Centrum, Emmeloord


Namens het Muzisch Centrum in Emmeloord een Zingkikker Workshop gegeven aan 17 leerkrachten, van verschillende basisscholen, en leerkrachten die met kinderen van asielzoekers werken. Ik hoop vurig dat deze mensen mijn liedjes en ideeën kunnen gebruiken in hun eigen klas,en dat de kinderen er blij van worden. Voorlopig hebben wij met elkaar al een heerlijke middag gehad

13-01-2016

Toegevoegd: 'Jantje Jakkermans'

Een lied over een jongetje dat de voorzetsels verkeerd gebruikt.
13-01-2016

Toegevoegd: 'De Sneeuwman'

Een lied met een filosofische strekking, verborgen onder een laagje sneeuw. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Onder De Boom'

Een fijne wintercanon.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Gelukkig'

Vrolijk bovenbouwlied over de kerstman. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Zweefles'

Een lied met een kerstboodschap.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Hear The Angels'

5 stemmige kerstcanon, ook te gebruiken voor de kerstviering.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Pietencanon'

Een canon om te zingen in de Sinterklaastijd.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Intochtlied' (uptempo)

Om te zingen bij de aankomst van Sinterklaas op school.

13-01-2016

Toegevoegd: 'Intochtlied' (slow)

Een liedje, speciaal voor kinderen die zich zorgen maken of het Sinterklaas wel lukt om te komen. . 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Wij Zijn Niet Bang'

 Een belangrijk lied voor kinderen die kampen met angst voor Sinterklaas.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Wegwijspiet'

Een Sinterklaaslied met mogelijkheid tot rollenspel, waarbij kinderen leren om heel snel af te stemmen op elkaar. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Zenuwen'

Muziek waarbij kinderen door te bewegen kunnen laten zien wat ze horen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Sinterklaasrap'

Duizenden kinderen zingen deze rap rond 5 december. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Wereldreis'

Lied aansluitend bij vreemde talenonderwijs, en thema's als reizen, vakantie en vervoer.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Het Paard'

Muziek waarbij kinderen door te bewegen kunnen laten zien wat ze horen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Wie Ik Nooit Vergeet'

Een afscheidslied voor de oudste kinderen op school.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Vrijdagmiddag'

Een bovenbouwlied om te zingen op vrijdag, vlak voor de schoolbel gaat. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Dom'

Geschikt verhaaltje om te spelen tijdens het zingen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Kazoocanon'

Iedereen die liet lied kent, kan als vanzelf ook kazoo spelen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Herfstblaadje'

Een weemoedig liedje waar je toch blij van wordt.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Ringetje'

Een lied over iets wat ieder kind wel eens gebeurt: 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Strand'

Bewegingsmuziek, aan de hand waarvan de kinderen verschillende verhaaltjes en situaties kunnen uitbeelden. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Ketiketekipoe'

Een swingend lied over het ontstaan van een hit. 
En een prima oefening om open nasaliteit te verhelpen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Gras'

Een lied waarbij je het gras tussen je tanden voelt zitten.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Planetenlied'

Een lied, aansluitend bij thema's als kosmos, ruimtevaart, enz. 

13-01-2016

Toegevoegd: 'Klein Konijntje Ko'

Liedje voor onder- en middenbouwers die een knuffel hebben. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Fietslied'

Een lied, geschreven voor Veilig Verkeer, wordt vaak gezongen ter voorbereiding van het Verkeers-examen. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Verkeer'

Muziek waarbij kinderen door te bewegen kunnen laten zien wat ze horen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Weet Je Wat Ik Merk?'

Te gebruiken als schoollied.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Boe boe'

De allereerste canon die ik ooit heb geschreven. Scholen worden er nog steeds blij van.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Van Der Knalsong'

Een lied met veel gooi- en smijtwerk.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Willemien'

Voor ongehoorzame kinderen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Krook'

Spannend lied over een krokodil onder je bed.
13-01-2016

Toegevoegd: 'In De Jungle'

Een feest voor kinderen die niet kunnen stil zitten
13-01-2016

Toegevoegd: 'Tuinkabouter'

Stiekem bewegen als de juf het niet ziet. Wat is leuker?
13-01-2016

Toegevoegd: 'Ordecanon'

13-01-2016

Toegevoegd: 'Zimzamzoem'

Een vrolijk lied de woordenschat te vergroten. 
13-01-2016

Toegevoegd: Pinguïn'

13-01-2016

Toegevoegd: 'Articuleren'

Een lied over de kunst van het articuleren.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Dumpelo'

lied met een heel belangrijk telefoonnummer.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Dertig Verse Eieren'

Een lied over de paashaas, en waarbij kinderen tientallen leren aftrekken.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Toverspreuk'

Een manier om nooit meer onnodig bang te zijn.
13-01-2016

Toegevoegd: 'De Eendjes'

Muziek waarbij kinderen door te bewegen kunnen laten zien wat ze horen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Lente'

Een canon waarmee het lente wordt in de klas.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Dolfijn'

13-01-2016

Toegevoegd: 'Alles Wat Ik Ben'

Een lied over tekenen en schilderen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Ridder Martijn'

Over twee zeurende ridders, en een slimme koning.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Muis - Olifant'

Muziek waarbij kinderen door te bewegen kunnen laten zien wat ze horen.
13-01-2016

Toegevoegd: 'Piratenlied'

Een stoer lied, razendsnel om te toveren tot een voorstelling. 
13-01-2016

Toegevoegd: 'Dol Op Zingen'

Een hart onder de riem voor iedereen die denkt niet te kunnen zingen.

13-01-2016

Toegevoegd: 'Jozefien is jarig'

Bruikbaar voor iedere verjaardag. Het kan met alle namen gezongen worden. 
12-01-2016

Toegevoegd: P-Canon

een waanzinnige, ritmische canon, speciaal voor bovenbouwers over hun favoriete eten: Pizza, patatjes en poffertjes!
12-01-2016

Toegevoegd: 'Ik Hinkel'

Een lied voor de midden- en bovenbouw, aansluitend bij het vak hoofdrekenen, (op elk gewenst niveau) en met mogelijkheden om te bewegen. 
12-01-2016

Toegevoegd: 8 musicalliedjes

behorend bij mijn schoolmusical 'Een Slang In De Klas.' Scholen met een jaarabonnement kunnen deze liedjes plus aanvullend materiaal op mijn gelijknamige boekje op verzoek toegestuurd krijgen,
12-01-2016

Toegevoegd: 'Stop op Tijd'

Een lied met interessante maatwisselingen, geschikt voor onder- midden- en bovenbouwers. Thematisch aansluitend bij andere creatieve vakken, vooral waar het gaat om het 'op tijd stoppen.'

30-09-2014

Zingkikker met obs De Kameleon en montessorischool Cascade in Almere


 

Muziekles gegeven aan de leerkrachten van obs de Kameleon en obs Cascade in Almere. 

Wat heb ik toch leuk werk.

12-01-2016

Toegevoegd: Big Band Song

Stoer bovenbouwlied, speciaal geschikt om mee te spelen op trommel, tambourijn, schellenraam, en te leren improviseren op de bluestoonladder, met klankstaven (marimba, xylofoon, metallofoon) 
23-11-2014

Zingkikker op De Plantage in HoutenOp 17 november 2014 gezongen, en instrumentaal geïmproviseerd met leerkrachten van de bovenbouw in Houten.
12-01-2016

Toegevoegd: 'De Postbode'

Muziek waarbij kinderen door te bewegen kunnen laten zien wat ze horen.

25-09-2014

Zingkikker In Rutten25 september 2014. Gisteren gewerkt met zestien prachtige mensen in het plaatsje Rutten. Een bont gezelschap, alles door elkaar: teamleiders-leerkrachten, katholiek, protestant, openbaar, peuter-kleuterleidsters t/m leerkracht voor groep 8. De ene muzikaal bedreven, de ander wat onzeker. Maar voor mij waren ze een eenheid, en vandaag zingen ze allemaal met de kinderen
25-09-2014

Zingkikker op Het Mozaïek in Krimpen a/d IJssel.24 september  Soms vallen alle muzikale stukjes op hun plek.
Zoals op Gbs Het Mozaïek in Krimpen aan Den IJssel.
In totaal heb ik 4,5 uur muziek gemaakt, met kinderen en leerkrachten. De tijd vloog om. Gewoon omdat ik ontzettend veel energie terugkreeg van deze mensen.
12-01-2016

Toegevoegd: 'Het journaal'

Dit lied is a capella gebruiken in onder-, midden en bovenbouw. Speciaal geschikt voor het vertrouwd raken met volumeverschillen
(pp  p  mf f f , stilte) en het leren reageren op de dirigent. 


23-09-2014

Zingkikker op de Egelantier23 september Het is schrikbarend om te horen hoeveel mensen ooit muzikaal gekwetst zijn met opmerkingen als:

-Wil je alsjeblieft stoppen met dat gekweel? 
-ga jij maar achterin zitten. 
-Nou vooruit, ik geef je een zesje.
enz. enz.

Wanneer deze mensen als leerkracht voor de klas staan,
doen ze iets hartverwarmends, door tòch te zingen met de kinderen.
Gewoon tussen taal en rekenen door.
Ondanks alle toetsdruk, ondanks alle observatielijstjes die nog moeten worden ingevuld. 
Ik heb bewondering voor deze mensen.
Zij laten zich er niet onder krijgen, en brengen dat over op de kinderen. 12-01-2016

Toegevoegd: 'Drie En Een Derde'

Een stoer lied voor bovenbouwers, over het delen met breuken.
18-09-2014

Zingkikker op de Donatusschool in BemmelWoensdag 17 september.
Het team van de Donatusschool kent mij al, en heeft ook al een abonnement op Studio Zingkikker,
maar nodigde mij toch weer uit voor een nieuwe workshop. Want er gaat toch niks boven 'live'  muziek
maken met elkaar. Het was een heerlijke middag. Ook voor mij. 
23-08-2014

Zingkikker op de Wegwijzer in TeteringenVrijdag 22 augustus. De vakleerkracht muziek van De Wegwijzer in Teteringen is met pensioen. Voortaan willen de leerkrachten zelf muziekles geven. De vraag was of ik daar advies bij kon geven. Ja hoor. Graag zelfs. Een geweldig begin van het nieuwe schooljaar. 
30-03-2014

Zingkikker bij Collage in AlmereWoensdag 26 maart. Aan vertegenwoordigers van zo'n 60 Almeerse basisscholen mijn grote Zingkikkerpakket gepresenteerd. Degenen met de armen omhoog hebben een zingkikker workshopje gevolgd. De anderen zien mij voor het eerst en moeten natuurlijk nog even wennen. 

30-03-2014

Zingkikker op De ZonnewijzerDinsdag 25 maart.  Een zingkikker workshop verzorgd voor het team van de Zonnewijzer in Houten. De behaalde doelen werden - heel bijzonder- achteraf geformuleerd door de deelnemers zèlf.
12-01-2016

Toegevoegd: 'Ik Lees'

Een liedje voor midden- en bovenbouwers, aansluitend bij taal/ lezen. Ogenschijnlijk eenvoudig, maar met een merkwaardig droste-effect, waardoor het eind van het verhaal tevens weer het begin is. 
20-03-2014

Zingkikker in Tollebeek

D       

De Mariaschool in Tollebeek werd op 19 maart verblijd met Het Grote Zingkikkerpakket:

  • Een workshop voor alle onderbouws
  • Een workshop voor alle onderbouwers
  • Een workshop voor alle bovenbouwers
  • Een workshop voor de leerkrachten.
  • Plus een jaarabonnement op www.zingkikker.nl/studio.
En het was ook nog eens een Open dag, zodat ook ouders zingend de school verlieten.
Het was een feest!  Dank aan en Annette van Dongen van de muziekschool Emmeloord
en de Gemeente Noordoostpolder,

      
12-01-2016

Toegevoegd: 'Zeven Heksen'

Bekend geworden door het televisieprogramma Sesamstraat. Hier met de oorspronkelijke muziek van Chris Winsemius.
15-03-2014

Zingkikker in Velserbroek

Gezongen met zeven juffen van De Beekvliet in Velserbroek. 

Maandag gaan ze elk zingen met hun eigen klas,

dus worden plm. 200 kinderen blij van mijn workshop.

12-01-2016

Toegevoegd: 'Doei'

Een stapellied voor midden- en bovenbouwers over het leven op de boerderij. Met veel gelegenheid tot rollenspel.
05-03-2014

Zingkikker in Houten


Zingkikker Workshop op GBS De Triangel in Houten. 
Niet te geloven, mijn cursisten worden steeds jonger.
12-01-2016

Toegevoegd: Peter Paashaas

Speciaal geschikt voor de onder- en middenbouwers. Dit lied kan als ideaal uitgangspunt gebruikt worden om de kinderen (staccato, legato en fortissimo) te dirigeren. 
26-02-2014

Zingkikker in Heino21 februari 2014. Keihard gewerkt, maar ook vreselijk gelachen met elkaar. En op de Dolfijn in Heino wordt weer gezongen!
12-01-2016

Toegevoegd: 'Boterplein'

Speciaal geschikt voor onder- en middenbouw. Kinderen kunnen een zeer eenvoudig rollenspelletje / solo'tje voor hun rekening nemen, zodat zelfs de meest verlegen kinderen heel even in het middelpunt kunnen staan. Ook leren de kinderen spelenderwijs dat ze méérdere stemmetjes kunnen maken.
29-01-2014

Zingkikker In Houten
29 januari
Leerkrachten van 5 verschillende basisscholen in Houten. Anderhalf uur met elkaar gezongen en gesproken over onderwijs zoals het zou moeten zijn. De tijd vloog om.


12-01-2016

Toegevoegd: Bimbo

Speciaal geschikt voor midden- en bovenbouw. Met dit lied kan ieder kind dat een huisdier heeft, heeft gehad, of zou willen hebben, in het zonnetje worden gezet. Ieder kind heeft voortaan een eigen lied voor zijn/ haar huisdier.
22-01-2014

Stichting De Blauwe Loper - Eenheid In VerscheidenheidVandaag in Broek op Langedijk. Gezongen met zo'n 250 leerkrachten, werkzaam bij 'De Blauwe Loper'. Juffen en meesters van acht totaal verschillende scholen waren een fantastische eenheid tijdens het zingen.


12-01-2016

Toegevoegd: 'De Aap'

Bruikbaar in onder- midden- en bovenbouw. Fijn lied om een les mee te beginnen, met veel voordoen- nadoen, Wat voortgezet kan worden in ritmeklappen, en ritmische en melodische improvisatie.
15-01-2014

Zingkikker op ZMLK de Duinpieper

Gisteren samen met Lia Nijman (stichting Artamin) in Noordwijk. Aan de slag geweest op ZMLK De Duinpieper met een teamtraining. Wat was het leuk! Prachtige opstart voor het kunstmaatjesproject dat daar van start gaat. Het grote team was sinds lange tijd weer eens helemaal bij elkaar. En dan ook nog zingend. Wauw!
12-01-2016

Toegevoegd: 'Kabouter Knip'

Een hit bij kleuters en middenbouwers. Vooral wanneer je de gebaren erbij doet.